UPPLEVELSER

GUIDADE TURER

Guidade visningar


Vi erbjuder guidade visningar av två slag samt en film:

Den här turen handlar om papprets tillkomst och historia. Du får följa med och se hur tillverkningen går till och guiden berättar om papper, tillverkning, kuriosa och användningsområden. P.g.a. av olika omständigheter som tex att vi inte har ånga till våra maskiner, kan vi inte lova att du få se tillverkningen igång. Vi har därför spelat in en film där du kan se hantverket och som vi visar innan själva rundturen.

Är du intresserad av turen ring 0478-770010
Vi kan inte garantera att du får se tillverkningen igång eftersom vi inte har produktion alla dagar. Däremot får du se lokalerna och maskinerna samt höra berättelser om dem som verkat och verkar här idag. 

 

Gestaltad visning på Lessebo Handpappersbruk

Den här rundturen är som ett litet skådespel där du möter Lessebos förflutna. Du får ta del av brukets mångåriga historia och möta de som jobbade här för länge sedan. Vem var pappersmästaren? Vad gjorde en läggstolspojke? Och vad är egentligen en holländare?

Vi erbjuder den här turen regelbundet under sommarhalvåret och mot beställning resten av året. 

Båda turerna kan förbeställas hela året av grupper. Turen ”Papperstillverkning på Lessebo Handpappersbruk” kan fås på engelska, tyska, spanska, italienska, franska och finska för förbokade grupper.

 

Film om papperstillverkning

Film om hur man gör handgjort papper visas.